Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór Języka

Turpis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanie czy wybór C++ jako pierwszego języka jest dobrym wyborem? A jesli ak to przejdzmy do następnego pytania

Aktualnie  jestem na kursie  Mirosława Zelenta i mam pytanie do czego sięgnąć następnie  bo czytałem że  dobrym wyborem jest  Symfonia C++ jako książka która pozwoli na  opanowanie C++

czy moze  cos ze strefy kursów mają tam  kursy po 130 zł

i juz  pytanie do bardziej  doświadczonych programistów ile zajęło wam nauczenie się  c++

Opublikowano

C++ tak jak większość języków jest okej

zrób sobie najpierw darmowe kursy bo jest od c***a, a jak już je zrobisz to możesz sobie czytać książke przed snem bo i tak z dokumentacji będziesz robić tak czy tak i od niej nie uciekniesz(mam nadzieje ze umiesz angielski bo bez tego bedzie ciezko)

nie da się nauczyć całego języka bo jest tego za wiele, tym bardziej że jest nim C++ (jeden z trudniejszych)

Opublikowano

C++ jest okej, ewentualnie język 'C' jest trochę prostszy (tzn. nie jest łatwiej pisać w nim programy, ale łatwiej jest się go nauczyć).

Plus język 'C' jest podobny do C++ więc możesz się go nauczyć i potem przenieść na C++.

Najlepsza metoda uczenia - jak się czegoś nowego dowiesz to od razu pisz program który będzie z tego korzystał.

Nie kupuj książek wydanych dawno, bo zawierają stary standard i nie uczą tego, czego aktualnie się używa. Protip. Im nowsze wydanie, tym lepiej.

Zgadzam się, głównie powinieneś szukać aktualnych i jak najnowszych książek i tutoriali.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Zadaj sobie jedno zasadnicze pytanie, czy w przyszłości przyda ci sie ten język? Kazdy język jest lepszy do czegoś innego, zależy co chcesz robić, czy pisać gry na androida, strony internetowe, czy gry lub aplikacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...